Hej alla!

Nu har vi kommit igång med schemat på riktigt och hunnit vara med på lite olika saker. Gårdagen bestod först av ett seminarium där en forskare inom lingvistik berättade om olika studier han varit med i där de jämfört /s/ och /sje/-ljuden hos engelskspråkiga och japansktalande barn. Därefter hade vi en lucka till nästa moment så vi passade på att ta en kaffe på Starbucks som ligger precis bredvid institutionen :) Sen tog vi oss upp igen, då det var dags för observation av en röstbehandling för en transexuell person som hölls av en logopedstudent. På NYU har de ett rum med flera datorskärmar där man kan koppla upp sig till olika behandlingsrum och på så sätt auskultera utan att vara inne i samma rum. Lite som våra one-way-screen rum där hemma, fast mycket smartare!! Där sitter även föräldrar och anhöriga och kan följa sina barn när de tränar tillsammans med logoped. Detta borde man införa även i Sverige tycker vi!

Idag ringde klockan 05:30 för att vi skulle ta oss ända till Brooklyn och spendera dagen på Lutheran Medical Clinic, vilket är ett stort sjukhus där logopederna framför allt behandlar patienter med neurologiska skador. När vi kom dit fick vi träffa några sjuksköterskestudenter och fick en gemensam introduktion av sjukhuset och hur olika yrkesgrupper jobbar. Sen fick vi följa med en logoped som genomförde terapeutisk sväljröntgen på dysfagipatienter. Vi fick även följa med på en tur uppe på avdelningen för akut sjukvård där logopeden undersökte sväljförmågan hos några inneliggande patienter. För oss som hade vår neuro-praktik i Helsingborg kändes mycket väldigt likt, vilket var lite roligt!

Något vi tar med oss till morgondagen, som ser ungefär likadan ut, är att ha med oss tillräckligt med snacks för att inte riskera att svimma, som Lavinia nästan gjorde idag!! Burgarna på McDonalds har aldrig smakat så gott som de gjorde efter vi var klara för dagen :P

Här kommer lite bilder från dagarna som gått! Enjoy :)


 
 
 

Kommentera

Publiceras ej