Hejhallå! 
 
Nu har det varit tyst här ett tag så här kommer en snabbuppdatering! 
 
I fredags var vi på ett nytt Brooklynäventyr som även detta innehöll en lite nervig busstur, men vi kom fram helskinande! Skolan/akademin vi besökte hette "Hebrew academy for special children". Det var en rätt stor skola och där jobbade en ganska stor skara logopeder, oklart hur många då vi inte fick träffa alla. Vi fick dela upp oss och observera olika logopedbehandlingar samt även sitta med inne i vissa klasser. Vi fick alla se olika saker då logopederna hade ett hektiskt schema. Logopederna gick in till barnen i klassrummen och hämtade med dem till sina kontor, där hade de 30minuters träning tillsammans. Logopederna här är väldigt uppmuntrande och de imponerade med att hinna med väldigt mycket på liten tid då de bara hade 30 minuters träning, där tio minuter gick åt till att få barnet på plats samt ta fram material! Vi hade ett roterande schema vilket innebar att vi fick se många olika typer av logopedisk behandling. Det var bland annat uttalsträning med ett barn som hade en misstänkt hörselnedsättning. Vår kontaktperson för dagen var den färgstarka och härliga logopeden Irene! Hon berättade att hon älskade när de svenska studenterna kom på besök då hennes svärdotter är svenska. Vi fick adressen och telefonnumret till hennes svenska svärdotter då hon äger en vinbutik i Brooklyn som anordnade vinprovningar varje helg! Mycket trevligt och gästvänligt tyckte vi, då vi alla fyra kan tycka att det är gott med ett glas vin ibland. 
 
Helgen bestod av äventyr på olika håll. Linnea och Lavinia besökte bland annat ett stort outlet en bit utanför stan och gjorde där en del fynd. Mimmi råkade åka på en tråkig matförgiftning men hämtade sig som tur var efter en dag med vila. Jag har umgåtts mycket med min familj som är här på besök vilket har varit väldigt mysigt. 
 
Gårdagen och dagen idag har bestått av besök på offentliga skolor här på Manhattan. Vi har bland annat få se inviduell behandling inne i ett klassrum samtidigt som läraren höll i lektionen. Lektionen hade ett sagotema och det läraren läste om fick barnen också uppleva på riktigt. Det vill säga att när läraren läste om snö, så fick barnen känna på snö och när hon läste om vatten så fick barnen känna på vatten osv. Vi har också fått observera en gruppbehandling av två barn med Cochleaimplantat, logopeden vi träffade jobbade främst med hörselskadade barn.  
 
De skillnader vi har märkt hittills mellan den privata och offentliga skolan är att i de offentliga går logopederna mer in i klasserna och jobbar med barnen mer som ett stöd under lektionstid. Medan logopederna på de privata skolorna har mer inviduell träning utanför klassrummet. Det är väldigt intressant att få möjligheten att se så många olika saker som vi har fått göra under dessa veckor. Tiden flyger iväg och imorgon har vi en vecka kvar av planerade besök, vilket känns väldigt märkligt. Tiden går verkligen fort när man har roligt, och roligt det har vi verkligen! Idag har vi bland annat firat St. Patrick's day med övriga New York och hann till och med kika på paraden efter skolbesöket. 
 
Ikväll blir det musikaläventyr för mig och Mimmi tillsammans med min familj! 
Ha det kalasfint hörrni så hörs vi snart igen,
Frida 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej