Hej hallå!

Ny vecka och nya klinikbesök runt om i New York. Måndagen och tisdagen spenderades på "Imagine Academy for Autism" och "Terence Cardinal Cooke Health Care Center". Det förstnämnda är en skola för barn och ungdomar med någon form av autismspektrumtillstånd där vi fick följa logopeder, arbetsterapeuter och annan personal i deras arbete med dessa barn. På skolan fanns elever med alla grader av autismspektrumtillstånd, från högfungerande till de med väldigt grav autism, ibland även i kombination med andra syndrom och sjukdomar. Detta gjorde att vi fick se ett väldigt varierat logopediskt arbete, vilket var intressant och roligt.

Terence Cardinal Cooke är ett enormt sjukhus som ligger precis vid Central Park och där besökte vi avdelningen för patienter med Huntingtons sjukdom. Vi hade blivit varnade för att det var ett ganska otäckt ställe så vi var förberedda på det värsta, men blev ändå positivt överraskade då de i personalen var väldigt trevliga och stället var stort och fräscht. Dock är det ju en helt fruktansvärd sjukdom vilket såklart påverkade stämningen på sjukhuset.

Förövrigt har våren äntligen börjat komma hit, mycket uppskattat kan vi lova! Snön håller på att smälta och det har varit soligt och "varmt" i några dagar nu. :) Vi (Linnea och Lavinia) firade även St Patrick's day (en vecka för tidigt) hemma hos Lavinias familjevänner som är delvis irländska. De bjöd på traditionell mat och grön öl, vilket var en upplevelse helt klart. :)

På återseende!

Linnea & Lavinia
 
 
Terence Cardinal Cooke Health Care Center
 
Central Park
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej