Här kommer en liten uppdatering om dagarna som gått. Denna vecka har, som ni kanske redan förstått, bestått av många observationer på olika skolor och även under onsdagen och torsdagen var det skolbesök som stod på schemat. De flesta elever vi har fått träffa har autism och vi har fått se mycket kommunikationsträning i samband med matsituationer. Under torsdagen var vi på Rebecca School där vi blev uppdelade och fick gå bredvid varsin logoped och därmed se väldigt olika saker. Bland annat äldre elever (ca 16-20 år) som alla kommunicerade verbalt, vilket var intressant då vi främst har fått träffa yngre barn innan. Även individuella träningssituationer med yngre barn och gruppövningar av olika slag. På skolan arbetade de mycket med relationer mellan eleverna och med eget initiativtagande. Rebecca Schools arbetssätt utgår från något som kallas "Floortime", vilket innebär att man följer och uppmuntrar elevernas kommunikativa och emotionella utveckling i riktiga situationer och i barnets naturliga miljö och inte i specifika träningstillfällen.

Fredagen spenderades på Long Island där vi besökte en rehabiliteringsklinik för hjärnskadade patienter. Ungefär liknande våra egna logopedmottagningar där patienter kommer för träning och behandling. Det var väldigt fräscha lokaler och vi fick vara med om flera olika behandlingsbesök där logopedstudenter höll i besöken självständigt. Vi fick bland annat se en ung kille i 20 årsåldern som fått en hjärnskada efter en skateboardolycka, vilket var intressant att se med tanke på hans unga ålder. Vi fick alla en väldigt bra bild av verksamheten och kände oss nöjda när vi åkte därifrån, trots att det har börjat snöa igen!!

Efter tre veckor i NYC taggar vi äntligen för att utforska stadens nattliv imorgon. Vi har fått massa tips på olika Sky Bars där vi tänkte avnjuta lite goda drinkar till den mest spektakulära utsikten. Vi hoppas på en riktig succé och att staden lever upp till dess rykte :) Bilder kommer garanterat!

Godnatt från staden som aldrig sover ;)

L & L

1 kommentarer

viplady.info

11 Apr 2019 20:22

Isrocken s lde slut som v ntat! Vem tar inte chansen och g r och lyssnar p ett bra band n r dom kommer till stan. Har ni n gra bilder eller videoklipp fr n n gon av spelningarna under Isrocken s dela g rna med er. Ett stort tack till banden f r en supertrevlig helg. Nu laddar vi inf r Det r k rlek den 16:e februari p FiKA i Kiruna. BIljetter till v ra evenemang hittar ni under l nken biljetter.

Kommentera

Publiceras ej