Hejhallå! 

Idag har jag och Mimmi promenerat runt vad som känns som halva Manhattan. Vi har konstaterat att vi verkligen bor mitt i smeten. Central Park ligger 5 minuter bort likaså Times Square! Något vi också har konstaterat är hur högt allt är i denna stad, jag som aldrig har varit här innan har nästan fått nackspärr av allt stirrande. Vi har bland annat lärt oss hur vi tar oss hem via tunnelbanan och hur kösystemet på en stor matmarknad fungerar, mycket mer komplicerat än vad man kan tro!. Något som är helt fantastiskt är hur hjälpsamma alla Amerikanare är! Vi har lyckats stöta på en mängd trevliga människor på bara två dagar. Igår fick vi hjälp att hitta rätt av en kvinna ifrån flygplatsen in till Penn Station. Lite senare fick vi hjälp av kocken Eric som guidade oss till närmsta Donken samt gav oss en massa bra restaurangtips då han blev något upprörd över att vi skulle äta en hamburgare på McDonalds heh. Så nu har vi en massa bra tips på spännande restauranger som vi ska testa. Vi har nämligen lyckats bosätta oss i stans kanske tätaste restaurangangdistrikt med ca 90 restauranger precis runt hörnet. Något som har drabbat oss är jetlaggen och våra knoppar/kroppar har inte fattat att vi inte är i Sverige längre. Därför ska vi nu strax hoppa i säng då ögonen går i kors trots att klockan bara är halv nio! 

Med tanke på förra inlägget kan jag meddela att det är otroligt svårt att hitta mössor i denna stad! De har helt ställt in sig på vår/sommar trots att det är rena iskylan utomhus, mycket märkligt. Folk klär sig väldigt tunt med tanke på hur kallt det är...Vi har alltså spenderat halva dagen med att leta efter mössor i diverse affärer, vilket var lättare sagt en gjort. Efter mycket om och men hittade vi två riktigt gosiga mössor på Urban Outfitters, det var lycka på hög nivå kan jag lova! 

Nu ska vi hoppa i säng och vila våra trötta fötter för imorgon väntar nya äventyr! Då ska vi möta upp Linnea och Lavinia för mer sightseeing. 

Over and out
Frida 





Kommentera

Publiceras ej